Werkwijze

Samenwerking, vertrouwen en plezier!

 

Daar gaat het om in de relatie tussen hond en eigenaar.

 

Of je nu een pup hebt, een volwassen hond, een rashond, een kruising of een hond uit het asiel of buitenland. Iedere hond is anders. En iedere eigenaar is anders.

 

In de lessen hou ik rekening het individuele karakter van de hond. De band tussen eigenaar en hond staat hierbij centraal. De training bij HondWijs is daarom meer dan het aanleren van een ‘zit’ en een ‘af’. Naast deze basisvaardigheden besteed ik veel aandacht aan spel, motivatie en samenwerking. Hierbij werk ik volgens een beloningsgerichte methode. Dat wil zeggen dat we de hond op een positieve manier opvoeden en trainen. Ook zal ik in de lessen veel uitleg geven over ‘hondentaal’ en de manier waarop honden leren. Je zal je hond daarom steeds beter gaan begrijpen en leert hoe je ongewenst gedrag kan voorkomen of ombuigen.

 

In iedere cursus komen diverse basisvaardigheden zoals ‘zit, ‘af’ en ‘blijf’ aan bod en zal ik ook ruim aandacht besteden aan ‘niet trekken aan de lijn’ en ‘hier komen’. We beginnen altijd thuis, in de eigen vertrouwde omgeving van de hond, zonder afleiding.

 

Naast cursussen bied ik ook de mogelijkheid om losse lessen te volgen, bijvoorbeeld als je wilt werken aan een specifiek probleem.

     Voordelen van Privétraining

 

  • Kiezen voor privétraining is kiezen voor maatwerk.Groepslessen bij een hondenschool zijn meestal gebaseerd op een vaststaand programma waardoor er minder aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling en coaching van zowel de eigenaar als de hond. In een privéles gaat alle aandacht naar jou en je hond. Ik volg jullie tempo en pas daar de lessen ook op aan.

 

  • Sommige honden kunnen (nog) niet meedoen in een groepsles. Bijvoorbeeld omdat ze te snel zijn afgeleid of vanwege problemen met angst of agressie.

 

  • Geen vaste lestijden.

 

  • Veel ruimte voor vragen en theorie

email: hondwijs@gmail.com

tel: 06-255 64 127

KvK nr: 67940161

IBAN: NL58 ASNB 0772 9807 99

Postadres:

Voordewind 6

1034 KT  Amsterdam