Probleemgedrag

Soms gaat het niet zo goed

 

Je hebt bepaalde verwachtingen van je hond. Lekker samen wandelen, sporten, spelen of knuffelen. Je hond wordt je beste maatje of een leuk speelkameraadje voor je kinderen. Jouw hond is de allerleukste hond die er is. Altijd vrolijk, aanhankelijk en gehoorzaam. Sociaal naar jou, je gezin en andere honden. Maar soms gaat het niet zo als je had verwacht en vertoont je hond ongewenst gedrag. Gedragstherapie is dan de oplossing om gedragsproblemen te verhelpen.

Wanneer gedragstherapie?

Gedragstherapie kan bij heel veel problemen worden ingezet. Je kunt hierbij denken aan:

 

  • Angst

  • Agressie naar mensen of andere honden

  • Onzindelijkheid

  • Niet alleen kunnen zijn

  • Vernielen (van bijvoorbeeld meubilair)

  • Najagen van bijvoorbeeld katten of joggers

  • Hyperactiviteit

  • Algehele ongehoorzaamheid

  • Overmatig blaffen

  • Etc

Gedragstherapie is maatwerk

Iedere hond is anders. Er bestaat daarom geen standaardoplossing voor het probleem van jouw hond. Door de oorzaak van het gedragsprobleem van jouw hond te achterhalen ga ik je helpen inzicht te krijgen in het gedrag. Naar aanleiding van mijn bevindingen stel ik een behandelplan op dat passend is bij het probleemgedrag van jouw hond en jullie situatie.

Werkwijze

Gedragstherapie is een traject dat bestaat uit 2 consulten aan huis en telefonisch overleg tussendoor.

 

Om een goed beeld van de hond en de problemen te krijgen, krijg je een vragenlijst toegestuurd. Als je deze hebt ingevuld maken we een afspraak voor een eerste bezoek aan huis. Tijdens dit consult zullen we de problemen verder bespreken en zal ik de hond observeren. Hierna zal ik je uitleg geven over het gedrag van je hond en bespreek ik het behandelplan stapsgewijs met je. Daarna begeleid ik je in de eerste stappen van de uitvoer van het behandelplan. Het hele consult duurt maximaal 2 uur.

 

Je krijgt een uitgebreid verslag van mijn bevindingen en het behandelplan per mail toegestuurd. Daarna ga je zelf met de therapie aan het werk.

 

Na ongeveer een week hebben we telefonisch contact om te bespreken hoe het gaat.

 

Afhankelijk van het probleem maken we één of twee maanden na het eerste consult een afspraak voor het vervolgconsult. We bespreken dan uitgebreid hoe het gaat: lukt het je om het behandelplan uit te voeren en hoe reageert je hond? Ik observeer dan ook je hond weer om de therapie eventueel nog wat aan te vullen of aan te passen. Hiervan krijg je achteraf per mail een kort verslag.

 

Tussentijds en na afloop van het traject kun je me uiteraard altijd mailen.

 

Als je wilt kan ik je na de gedragstherapie verder begeleiden in één of meer privélessen.

Ik ben aangesloten bij Stichting Certipet. Als je een verzekering voor je hond hebt kan gedragstherapie worden vergoed. Controleer je polis voor de voorwaarden of neem contact op met je verzekeringsmaatschappij.

email: hondwijs@gmail.com

tel: 06-255 64 127

KvK nr: 67940161

IBAN: NL58 ASNB 0772 9807 99

Postadres:

Voordewind 6

1034 KT  Amsterdam